Таван на подлез във Варна се срути вчера сутринта. През мястото често преминават деца, които отиват на училище. Подлезът е на спирка „Делфинариума“.

Снимка: btvnovinite.bg

„От много време пишем за безобразното състояние на подлезите в града. Трябва да се случи най-лошото ли?“, пише в коментар под публикацията в групата „Спаси Варна“.

Снимка: btvnovinite.bg

От Община Варна определиха срутената част като „декоративен елемент“. Подлезът е ремонтиран преди 5 години. За „Тази сутрин“ зам.-кметът на Варна Христо Иванов обясни, че през 2015 г. е извършен текущ, а не основен ремонт на подлеза. Тогава не са констатирани дефекти или пукнатини.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му не е обследван с апаратура и не е правен паспорт именно заради текущия ремонт. Той уточни, че ежемесечно се извършват огледи на подлезите от страна на администрацията. Иванов подчерта, че всички дефекти се описват и се предприемат съответните действия по тяхното отстраняване.

Той обясни, че 26 подлеза в района ще преминат през текущ ремонт. Ще се проверят и останалите съоръжения в града.

Снимка: btvnovinite.bg

Общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова изтъкна, че през 2009 г. е имало подобен инцидент в същия подлез. По думите ѝ тогава е направен основен ремонт.

Снимка: btvnovinite.bg

„Когато през 2015 г. се ремонтират 8 подлеза, би трябвало да не се извършва само освежаване или просто да не го наричаме ремонт“, обясни тя.

Снимка: btvnovinite.bg

Главният инженер на район „Приморски“ Калин Илиев коментира, че всички 48 подлеза в района се оглеждат всяка седмица и също заяви, че всеки дефект се описва и след това отстранява.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!