Пет дни минаха, откакто се запали фериботът "Юрофери Олимпия" на път от Игуменица към италианските брегове. Все още няма новини и хората, които търсят своите близки стоят на пристанището на остров Корфу в очакване да научат какво се случва.

Операцията продължава, в района валя дъжд, което според спасителите може да помогне за охлаждането на кораба, тъй като температурата там е много висока.

Пожарникари съобщиха, че могат да оприличат ферибота на плаващ чайник. Това създава големи проблеми за влизането на огнеборците.

Снимка: btvnovinite.bg

Надеждата идва от това, че има части от кораба, които не са инспектирани. Там все още спасителни екипи не се влизали и никой не може да каже какви са шансовете там да бъдат открити оцелели.

Все повече се повдига въпросът за условията  на ферибота, както и на други на тази компания. Шофьори, които използват тази линия се оплакват от лоши условия и недостатъчно места в каютите, което ги принуждавало до спят в кабините на камионите си.

От компанията отрекоха официално и посочиха, че отговарят на всички официални изисквания.

Пожарът на ферибота „Юрофери Олимпия“, пътуващ по линията Гърция – Италия, избухна в петък рано сутринта. На борда му е е имало общо 290 души.

Двама пътници бяха открити в събота блокирани в гаражна клетка. Единият от тях е българин. В неделя беше изведен още един пътник и беше открито овъгленото тяло на гръцки шофьор. По непотвърдена информация в понеделник спасителите са открили телата на още двама от пътниците.