При челен удар между тежкотоварен камион и автобус в неделя през нощта край Велико Търново загинаха трима души. Четирима са пострадалите. Пътниците са шестима - основно студенти, прибиращи се по родните места.

Едно от наранените момичета помага на останалите хора в автобуса като разбива стъкло и извежда две от ранените жени. Все още в шок и с болки от фрактура на черепа и десния крак, Билгюл Харунова е вече при семейството си в село Пластина и се възстановява от преживения ужас след катастрофата.

„Не мисля, че съм герой. Всеки човек трябва да направи това“, смята Билгюн.

„Възстановявам се лека полека, но имам още болки. Все още не мога да разбера какво се случи, не мога да го преодолея“, споделя младата жена.

Снимка: btvnovinite.bg

„Единственото, което си спомням как изхвръкнах напред. Първоначално нямах болки, адреналинът ми беше висок“, спомня си Билгюн.

Тя е извадила късмет, защото билетът ѝ е бил за едно от предните места в автобуса в близост до шофьора, но е седнала по-назад. Друг пътник, седящ зад шофьора, загина при катастрофата.

След сблъсъка Билгюн помага на другите момичета да излязат от автобуса. Казва, че са били в шок и са плачели, но не били тежко наранени. Тя ги успокоила.

Билгюн е студент във филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново. Учи за акушерка. Казва че обучението й е помогнало в секундите след катастрофата.

Споделя, че е научила за такива ситуации и много от баща си, който е автобусен шофьор. Благодарение на това е успяла да счупи стъклото на автобуса.

"Просто професията даже, която я работя, винаги съм спешни случаи, много се радвам щом съм могла да помогна", казва Билгюн.