Стена на триетажна къща се срути в центъра на Пловдив при изкопни дейности в съседен имот. След една безсънна нощ, потърпевшите получиха временно нов апартамент.

Още вчера експерти излязоха с констатация, че постройката не е безопасна. Собствениците не могат да влязат вътре, за да вземат вещите си. Беше сложена и охрана на обекта.

За „Тази сутрин“ обитателите на къщата обясниха, че тепърва ще се справят с проблемите и ще предприемат действия. По думите им постройката не може да бъде укрепена и е вероятно да се наложи тя да бъде съборена и изградена наново.

Те коментираха, че къщата е стара, преживявала е земетресения, но смятат, че причините за срутването са именно изкопните работи.

Изпълнителят на строежа изтъкна, че няма обяснение защо се е стигнало до инцидента и подчерта, че всичко е изпълнено по проект. Той е бил привикан и в полицията за разпит.

Днес ще минат експерти, които да направят обследване.

А зам.-кметът на Пловдив Анести Тимчев уточни, че е поет ангажимент да се помогне на семейството: „Ще проявим грижа и ще помогнем на семейството. Съжаляваме за случилото се и разбираме каква е стойността на всеки дом“, обясни той.