Попфолк видеоклип на изпълнителите Джордан и Лорена разгневи Софийската митрополия. Причина е, че попфолк певицата танцува върху камбанария, а част от позите имитират „Тайната вечеря.“ 

В отворено писмо Софийската митрополия написа, че клипът „е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото норми и е в нарушение на закона“ и изразява неуважение към християнската вяра и обществото. 

Става въпрос за произведението „Крадена любов“, което е заснето на територията на православен храм „Свети Петър и Павел“ в местността „Петров Кръст“, с. Ковачевци, община Самоков.

bTV потърси гледната точка и на двете страни.

„Нашето искане беше на първо място неговото разпространение да бъде прекратено, разграничавайки се изцяло от това да се опитваме да влияем на независима организация, която разпространява своята продукция. В крайна сметка тя трябва да прави това свободно, но без да засяга правата, още повече когато става въпрос за традиционното за страната ни вероизповедание. Очакваме другата страна да прояви разбиране и съответно да коригира поведението си. От нейните действия зависи това дали Софийска митрополия ще потърси защита на правата си по съдебен ред“, каза адвокатът на митрополията Юлиян Николов. 

Режисьор на видеоклипа е Люси Иларионов. По думите му с адвоката на Софийската митрополия са се уговорили да проведат среща и да обсъдят ситуацията.

„Не разбирам защо, след като сме се разбрали да се видим, вчера бяха изпратени писма навсякъде и се раздуха това нещо. Аз снимам вече за четвърти път там. Преди 8-9 години ми бяха първите снимки. Избрали сме мястото, защото е красиво. Няма никой, нито има някакви табели, отключено е", каза Иларионов.

Според него Лорена е облечена съвсем нормално и не е разголена.

"Не е седнала на кръста. Там камбанария няма, няма камбана. Абсолютно не приемам нищо от това. Не виждам кои са религиозните символи. Масата, която е там, където те обявяват, че е „Тайната вечеря“, това въобще не е „Тайната вечеря“, каза още режисьорът. 

Попфолк клип разгневи Софийската митрополия
Снимка: YouTube

Люси Иларионов добави, че не разбира защо песента трябва да бъде спряна. Така все още няма яснота какво още се случи с видеоклипа.