Майката на талантливо дете написа разтърсващ пост в социалните мрежи. Тя разказва, че отчаяно търси музикален педагог за сина си, който е с аутизъм, защото всички, към които се е обръщала досега, отказвали заради състоянието му.

Ники е самоук, сам научава ноти, мелодии и текстове. Разбрала, че има музикален талант, майка му с години събира пари за инструменти. Майка му Надежда е негов социален асистент, а нощем прави сувенири, които продава.

„Той от малък обича музиката, но не съм знаела, че това го интересува толкова много. Преди години стоеше, за да гледа „Ку-ку бенд“ в „Шоуто на Слави“, не си лягаше, докато то не приключеше. След това ходихме в един център, в който работихме с психолог. Там имаше музикална стая там за първи път Ники видя барабани на живо. Седна и изсвири „Темна е мъгла паднала“. Това мен ме шокира“, споделя майката.

Ники е диагностициран с аутизъм едва на две годинки и оттогава близките му водят тиха битка за пълноценен живот на детето си.

„В момента, в който кажа, че той е с аутизъм, вече се дава крачка назад и отговора е – „Да ви кажа отсега, че няма да се получи““, разказва майката на Ники Надежда Петрова.

Майката на Ники събира пари за музикални инструменти
Снимка: bTV

Преди седмица тя получава пореден отказ за музикален асистент на сина си и пише пост с надежда във Фейсбук.

Пред камерата на bTV Ники изсвири и изпя песента на Графа „Давам всичко за теб“. А майка му се обръща в молба към всички. 

Майката на Ники събира пари за музикални инструменти
Снимка: bTV

„Ако има някой, който иска да работи с Ники, може да се свърже с мен, за да постигнем мечтата, която той има“, призовава Надежда.