Въпреки че акцията по извеждането на барикадиралия се мъж от „Овча купел” приключи, периметърът около дома му бе отцепен, понеже той обяснил, че, освен газов пистолет, е притежавал още едно оръжие, което е изхвърлил през терасата на 8-мия етаж.

Малко преди 9 часа тази сутрин служители на реда започнаха втори оглед на района около блока, в който живее барикадиралият се мъж. След обстойна проверка на мястото бе открит само един метал-детектор, за който се смята, че може да е притежание на 57-годишния мъж.

След дълго изчакване и тежки преговори, барети го изведоха снощи от дома му в столичния квартал. Мъжът се беше затворил в апартамента си, буйстваше и заплашваше да застреля всички около себе си.

Всичко започнало заради отказана работа, което довело до заплашителни есемеси и барикадиране.

Директорът на СДВР Георги Хаджиев заяви пред bTV, че жената на барикадиралия се е починала миналата година и вероятно и това може да е причина за сегашното му състояние. 

Снимка: btvnovinite.bg

Той поясни и че доста трудно е протичал разговорът между него и специалистите в хода на акцията, затова се е наложило да се вземе решение за влизане в дома на мъжа. 

След над 20 часа преговори се наложи полицаи от спецотряда „Кобра” да влязат при мъжа със зрелищна акция и прескачане на балкон. 

Директорът на СДВР поясни и че, според медицинските документи, барикадиралият се е с тежки психически проблеми. 

Освен тази проява, през 2015 г. има още един инцидент, при който барикадиралият се заплашва с оръжие жена.

Изведеният е психично болен и е настаняван за лечение.

Сега е задържан за 24 часа, предстои да бъде преместен в психиатрична клиника.