73-годишна жена беше нападната и изнасилена в дома си в село Синдел. Часове по-късно полицията арестува 23-годишен мъж. Предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане под стража.

Пострадалата жена живее сама в отдалечена къща в края на село Синдел.

"Много добра жена, мъжът ѝ почина", разказа Стефка Стоянова.

Жената е била в двора си, когато 23-годишният мъж е нахлул и я е нападнал.

"Физическото ѝ състояние е само горе-долу добро. Всеки може да предположи какво е психическото ѝ състояние след подобен вид посегателство върху нея", заяви районният прокурор на Варна Невена Илиева.

"Недопустимо, нагло, хванат е извършителят. Оттук нататък очакваме да си понесе тежко наказание, не някакво условно или някаква договорка", каза кметът на Синдел Пламен Лазаров.

Арестуваният 23-годишен мъж живее в съседното село Тръстиково. След ареста е направил самопризнания.

„След като получихме сигнала за извършеното престъпление, пристигналите на място полицейски служители получават описание на извършителя“, обясни началникът на РУ-Белослав и Аврен комисар Румен Антонов.

Веднага започват да го издирват, проверяват охранителни камери в района.

„Със съдействието на местната власт в село Тръстиково е установено точното местоположение на жилището му и лицето е задържано. При задържането му мъжът оказва съпротива“, добави комисар Антонов.

"Лицето не е криминално проявено. По негови думи през деня е изпил голямо количество алкохол. Казва, че това е причината за извършване на престъплението", обясни зам.-директорът на ОДМВР-Варна комисар Андрей Ангелов.

В деня на нападението мъжът е бил на гости при сестра си в Синдел.

"Младо момче от социално слабо семейство. Майка му и баща му са разведени“, заяви кметът на Тръстиково Лъчезар Лазаров.

След нападението хората в Синдел са притеснени.

"Имаме около 20 вдовици - сами жени, които живеят. Как да им обясня, че са защитени, че трябва да спят спокойно. Децата им са в градовете, звънят ми и ме питат какво става", каза кметът на Синдел.

"Прокуратурата ще бъде безкомпромисна, тъй като не може нашите родители да бъдат подлагани на такива ужасяващи зверства и да живеят в постоянен страх", заяви районният прокурор на Варна Невена Илиева.

Прокуратурата ще поиска от съда най-тежката мярка за арестувания – задържането му за постоянно под стража. Повдигнати са му две обвинения.