Полицията в Русе разследва смъртта на 82-годишна жена от село Щръклево. Има съмнения, че става въпрос за убийство. Районът около къщата е охраняван денонощно от органите на реда, предстои повторен оглед на мястото.

Снимка: Емил Димитров

82-годишната Благовеста Габровска е била открита мъртва от единия от синовете си на 2 януари сутринта. Той е дошъл от Русе да види майка си и е намерил тялото ѝ на земята в стаята. Незабавно е извикана полиция и екип на Спешна помощ, след което за случая е уведомен и съдебен лекар.

Според съседи съмненията, че нещо не е наред са заради начина, по който е открита възрастната жена. Тя е била по очи на земята, а гърбът ѝ е бил загънат с одеяло. Неофициално се говори, че по ръцете ѝ е имало синини, а на масата са били намерени пари. Все още не е ясно дали има установени липси от къщата на вещи, или пари.

Снимка: Емил Димитров

Жената е живеела сама, тъй като е била вдовица. Тя се е придвижвала по-трудно, но е обичала да се грижи за градината си, била е адекватна и е общувала със съседите си. Макар къщата ѝ да не е на главна улица, около нея домовете са обитаеми, но хората там не са чули нищо.

Нейна съседка сподели, че никога не са се притеснявали и страхували, защото селото е спокойно. Затова всички са изненадани от случилото се.

Снимка: Емил Димитров

От полицията на този етап не коментират дали действително се касае за насилствена смърт. Оттам заявиха лаконично, че се работи по всички версии и се чакат резултатите от аутопсията.