След инцидента с агресивен пътник в градския транспорт две от четирите врати на автобуса са счупени. Щетите са за стотици левове.

Случката се разиграва на бул. „Г. М Димитров“ около 17:30 ч. По думите на свидетели всичко започва, защото пътникът си изпуска спирката.

Свидетел на инцидента разказва, че пътникът започнал да се кара с шофьора.

„Стигна се до бой, почнаха да се хващат за врата и да се бутат“, разказва свидетелят.

Друг мъж от пътниците прави опит да ги разтърве. "След което извади чука и почна да заплашва всички в автобуса“, разказва още свидетелят на случилото се.

Снимка: btvnovinite.bg

Директорът на гараж „Малашевци" – Кирил Георгиев, обясни, че по данни на водача вчера малко след 17 ч. по автобусна линия 280 в посока от "Студентски град" към Софийския университет, потегляйки от спирката на Националната онкология, вижда, че пътник отваря грубо страничното стъкло и го уврежда.

„Пътникът започва да крещи: „Спри автобуса, отвори вратата“. Вади строителен чук и чупи дясното крило на втора врата“, обяснява Кирил Георгиев. 

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му водачът вече е направил десен завой по булевард „Г.М. Димитров“ и спира на следващата спирка – Техническата библиотека. Буйстващият пътник се отправя към водача и отново крещи. Чупи и дясното крило на първа врата, шофьорът отваря вратата, пътникът слиза и бяга в неизвестна посока. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Щетите по автобуса са на стойност стотици левове, има две счупени крила на врати. Столична община постоянно инвестира в обновление на автопарка и при подобни вандалски прояви автобусът трябва да престои поне две седмици в сервиз, за да се отстранят щетите. През това време се пускат стари автобуси и в крайна сметка страдат съвестните пътници“, отбелязва директорът на гараж „Малашевци“. 

Записите от камерите в автобуса са свалени и са предадени на компетентните органи. При инцидента няма пострадали пътници.