Агресия и материални щети в автобус на столичния градски транспорт – шофьор отказва да отвори вратите на мъж, изпуснал спирката си.

Пътникът напада водача с чук, след което чупи няколко от прозорците на превозното средство.

При инцидента няма пострадали, съобщават от полицията.

Случката се разиграва на бул. „Г. М Димитров“, около 17:30 ч. По думите на свидетели всичко започва, защото пътникът си изпуска спирката.

„Предполагам мъжът, който така агресира, според мен искаше да слезе на тази спирка, но предполагам забрави, не знам, не следях тогава. Но после видях, че се кара с шофьора на автобуса и почнаха да се бият. Стигна се до бой, почнаха да се хващат за врата и да се бутат“, разказва свидетелят.

Друг мъж от пътниците прави опит да ги разтърве.

„Те спряха да се бият, обаче мъжът не знам защо мисля, че беше пиян или дрогиран, реши да нападне и човекът, който не му беше направил нищо, го заплаши. След което извади чука и почна да заплашва всички в автобуса като цяло. Извади чука от страничния си джоб – предполагам е строител или някакъв такъв предполагам“, разказва още свидетелят на случилото се.

Шофьорът отказва да отвори вратите след, което мъжът започва да нанася щети на превозното средство.

„Реши да почне да чупи прозорците и вратите на автобуса. Счупи средната, след това предната, накрая всички хора бяха… Страх имаше в автобуса. Накрая шофьорът реши да отвори вратата, така че да слезе човекът. Той излезе и тръгна да бяха“, разказва още очевидецът.

При инцидента няма пострадали. Нападателят е избягал. На място бе извършен и полицейски оглед.