Лошото време предизвика транспортен хаос и наводнения в Дубай. В емирството не са падали такива дъждове от 1949 г.

„Моят полет беше единственият, защото всички други бяха канселирани. Закъснението беше от 6, чака се, не знаех какво да очаквам. Цялото летище обаче беше напълно сухо, на места имаше пясък. Бавно и спокойно очакват да започнат отново бизнеса си. Това коментира в „Тази сутрин“ през вайбър шеф Силвена Роу, която вчера кацна на международното летище в Дубай от Лондон. Тя живее в емирството от 10 години.

„След такъв дъжд обаче въздухът е много свеж. Много рядко тук има хубав въздух, такситата си работят“, посочи още тя и допълни, че някои от големите пътища все още са затворени, няма движение и усещането е, че все едно е неделя.

„Много коли са оставени просто ей така по средата на улиците. Те явно са заседнали по време на наводненията. 90% от улиците вече са разчистени в Централен Дубай, наводненията, които виждаме са по-встрани“, обясни още Силвена Роу.

„Трябваше да затворя и моето заведение за два дни, имаше вода, днес ще го отворя. За 24 часа се изваляха 254 мм дъжд. Нормалното за година са 80 мм. 254 мм за 24 часа са равностойни на валежи всеки ден за 5 месеца в Лондон“, коментира още тя.

„Каквото и инфраструктура да имаш, пак ще ти дойде много, много нагоре“, обясни още.

"Няма начин тази кошмарна буря, която засегна целия район, да е от засяване на облаци. Това е абсолютен знак на климатична промяна. Те много бързо се справиха, изчистиха, оправено е, уредено е добре", коментира Роу.

"Сега има чиста енергия", посочи шеф готвачът.