Жена от панагюрското село Попинци информира, че често вижда обвиняемия за убийството на мъжа ѝ да нарушава домашния си арест. Адвокатите му отричат да го е правил. През март 2019 г. съпругът на Маргарита Юрукова е намерен в безпомощно състояние край бившия стопански двор в село Попинци.

Пасял стадото си, когато е нападнат и пребит. Назовава името на нападателя си. Умира три седмици по-късно от раните си. Днес семейството му бедства и има нужда от помощ преди зимата.

За жестокото убийство пред съда е изправен съседът Антон Чардаков. Първоначално той е с мярка "задържане под стража", но впоследствие е пуснат под домашен арест.

Снимка: btvnovinite.bg

"Първоначално е отричал да е извършвал убийството. Впоследствие, след като вече е установено, че той е извършителят, започва да се прикрива зад псевдо заболявания", обясни адвокат Ташкена Колчева.

Оттогава за Маргарита Юрукова и децата ѝ животът е истински ад. Тя самата се разболява от онкологично заболяване. Семейството ѝ бедства поради липса на средства, но се налага да среща неволно обвинения за убийството на съпруга си.

"Сутринта отивам до магазина и той през прозореца говори глупости, неприлични работи. Буквално всеки ден ни подлага на психически тормоз“, разказва Маргарита Юрукова.

Снимка: btvnovinite.bg

"По отношение на нея и децата ѝ има закани и заплахи. Все пак една ограда дели къщите на пострадалите и на убиеца", добавя адвокатът ѝ.

Маргарита пуска сигнали, че съседът ѝ нарушава домашния арест.

"Окръжният съд в Пазарджик изиска справка от районно управление на МВР в Панагюрище. Справката обаче сочи, че няма данни Антон Чардаков да е нарушавал мярката си домашен арест", каза адвокат Ташкена Колчева.

Според справка, която bTV изиска от Министерството на правосъдието, подсъдимият Антон Чардаков не е с електронна гривна за проследяване. Опитахме се да се свържем с някой от обитателите на къщата, където той трябва да е под домашен арест.

"Поставянето на гривна не е проблем на защитата. Тя е проблем евентуално на прокуратурата, защото прокуратурата е тази, която може да разпореди", каза адвокат Кръстьо Кърпаров, защитник на Чардаков 

Адвокатът на подсъдимия е категоричен, че клиентът му не е напускал неправомерно адреса. Доказателство за това са записите от охранителните камери на жилището му. Отрича и че е имало вербална агресия спрямо семейството на убития.

Снимка: btvnovinite.bg

Според адвокат Ташкена Колчева Антон Чардаков трябва да се върне в ареста, тъй като не страда от психично заболяване, каквато е била първоначалната версия.

"Тройната съдебно-медицинска експертиза беше категорична, че Антон Чардаков не страда от каквото и да психиатрично заболяване", заяви тя.

Маргарита Юрукова настоява обвиненият в убийството на съпруга ѝ да бъде върнат в ареста.