Зрители изпратиха снимки в рубриката ни "Аз, репортерът" на пътя от Рудозем за Смолян. След много преживени разочарования хората споделят, че според тях това е път, забравен от държавата. От години той не се поддържа.

От Рудозем в посока Смолян през село Фатово е пълно с дупки, има кал, пропадане на пътя, липсва и маркировка.

Част от този път ще поема трафика на новостроящия се граничен пропускателен пункт „Рудозем-Ксанти“. Жители на смолянски села недоволстват срещу състоянието на третокласния път.

От години жителите на селата Габрица, Фатово и Полковник Серафимово пътуват по път, който е осеян с дупки. Всяка година дупките се кърпят, но това не решава проблема на родопчани.

Още през 2017 г. жителите на с. Полковник Серафимово са направили подписка, която са изпратили до АПИ и органите на метната власт с искане за цялостен ремонт на пътя.  Тази година отново са сезирали съответните институции.

В селото живеят постоянно около 140 души, а лятото броят им стига до 700-800 души. Млади семейства също са избрали да живеят в селото с децата си, но пътят за тях е предизвикателство. Около 30 английски семейства имат къщи в с. Полковник Серафимово.

От АПИ обясниха, че пътят Рудозем – Смолян е построен през 60-те години на миналия век и оттогава не е основно ремонтиран.

Възложено е изработването на технически проект за цялостно обновяване на 22-километровото трасе. В края на миналата година е приет първият междинен етап. Техническият проект на фаза втори междинен етап е предаден в АПИ и се предвижда да бъде приет в средата на месец май от експертния технико-икономически съвет.

С утвърждаването на проекта ще се определят конкретните дейности, прогнозната стойност и срока им за изпълнение.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!