Нормално поведение, което изведнъж се превръща в агресия – така таксиметров шофьор описа пред камерата на bTV поведението на 26-годишния Викторио Александров, който уби жена си и детето си. Преди да посегне на живота на  дъщеричката си и да направи опит за самоубийство, той държа и водача за заложник с насочен в тила му пистолет.

Първоначално Александров изглеждал нормален, качил се с детето към „Надежда 4”. „По пътя си говорихме приятелски, смях”, разказа таксиметровият шофьор. Когато блоковете свършили, обаче охранителят се променил: „Усетих удар в тила и зареди пистолета – вика: „Ако искаш да живееш, прави това, което ти казвам”.

„В първия момент не се изплаших. Мислех, че е някой обикновен наркоман и боклук, който няма пари да си плати”, каза шофьорът.

Снимка: bTV

По-късно обаче Александров отново станал по-нормален и започнал да разказва как е стигнал дотук: „Разказа, че жена му е убила другото им дете и той иска да се самоубие. Каза ми, че тя се е побъркала, държана е в лудница”.

Поискал таксито да отиде на „най-големия мост”, за да се хвърли от там. А детето? „Аз ще ти го оставя на теб, ти ще го закараш в най-близкото районно”, отговорил Александров. Водачът не се съгласил и въоръженият баща с детето слезли недалеч от там, където по-късно ги намира полицията простреляни.

Снимка: bTV

Таксито обърнало и шофьорът веднага се свързал с диспечерите. Тогава и разбрал, че е возил човек, който се издирва за убийството на жена си. „След като разбрах нещата ми стана съвестно, че съм могъл да спася детето, но не съм знаел предисловието на това”.