Шофьор на ученически автобус предизвика верижна катастрофа в Силистра и избяга от местопроизшествието. От полицията съобщават, че той е бил открит малко по-късно, а пробата му с дрегер отчела 0,18 промила алкохол.

Ученическият автобус е трябвало да откара децата до техните учебни заведение вчера рано сутринта, но блъска един от паркиралите на бул. „Македония“ автомобили, а в следствие на удара леко пострадали са и други три коли.

Децата не са пострадали - те са на възраст от 10 до 17 години и учат в няколко различни училища в Силистра. Щетите са само материални. Шофьорът, който има дълъг стаж зад волана, разказва за инцидента само пред екип на bTV.

„Имаше паркирани много автомобили и от двете страни на булеварда. Движението е интензивно рано сутринта. Участъкът от пътя беше частично заледен. На завоя предницата поднесе леко и ударих първата кола, която пък удари следващите две-три коли“, обяснява 66-годишният мъж Добрин Николов.

По булеварда не може да се кара с висока скорост, затова шофьорът е управлявал училищния автобус със скорост 30-40 км в час. Добрин Николов отрича да е бягал от мястото на инцидента.

„За да не закъснеят децата за училище, аз ги закарах до учебните им заведения и след това се върнах при автомобилите, които пострадаха от удара. Обадих се в полицията. Не съм бягал, направих го за да не се стресират допълнително децата“, обясни още Добрин Николов.

Той отрече да е бил пиян, каквато информация се появи вчера, както и че спирачките на автобуса не са сработили.

Техническото състояние на автобуса е много добро. Поддържа се редовно в сервиз. Ако се появи неизправност, тя се отстранява веднага. Много съм доволен от момчетата, които го подържат“, каза още шофьорът. Той е категоричен, че възрастта му също не е проблем. Няма нито едно провинение към момента.