Съпругата на бившия британски премиер Тони Блеър - Шери Блеър, беше в България по покана на Сдружение „Дамски форум“, за участие в  конференция посветена на женското лидерство.

Шери Блеър е „съветник на кралицата“ и е тясно свързана с редица благотворителни организации по света с акцент върху образованието на жени и деца.

През 2008 г. основава фондация в подкрепа на жени-предприемачи в развиващия се свят. От своето създаване досега фондацията е подпомогнала повече от 175 000 жени в над 100 страни.

Предварителни организации по света с акцент върху образованието на жени и деца през 2008 г. основава своя фондация в подкрепа на жени предприемачи в развиващия се свят от своето създаване до сега фондацията е подпомогнала повече от 175,000 жени в повече от 100 страни.

„Просто ако не използваме таланта на всички цялото многообразие на населението, няма да постигнем растеж в икономиките си. Няма да постигнем растеж в собствените си нации и да бъдем лидери в света. Би било една безсмислена загуба. Фондацията ми участва в едно изследване на „Бостън Консултинг Груп“, с което доказваме, че ако жените имаха равни възможности да участват със собствени бизнес начинания като бизнес дами или предприемачи, глобалната икономика има потенциал да се увеличи с 5 трилиона долара. Бариерите, на които сме свидетели, че се изправят жените при разгръщане на своя потенциал, нямат смисъл за никого“, казва Шери Блеър.

Цялото интервю на Диана Любенова с Шери Блеър гледайте в предаването "Тази събота".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!