След потопа село Каравелово може да загуби единствената си детска градина. В стените се виждат пукнатини, а подът е с пропадания.

Сградата може да е опасна за децата, казва кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. Назначена от него комисия ще я обследва и ще реши съдбата ѝ.

Снимка: Редакторски екип

„Ако третата комисия, назначена от мен, излезе със становище, че сградата не подлежи на ремонт тя трябва да бъде съборена по всички правила и тогава ще тръгнем да правим нова сграда на детската градина“, посочи той.

Снимка: Редакторски екип

Според родители обаче бъдещето на детската градина е предрешено.

„Разбрахме на 10 ноември, че общински съвет Карлово е взело решение за закриване на детската градина, без обществено обсъждане, тоест на затворени лампи е взело това свое решение“, коментира Ани Иванова от гражданска инициатива „Възобновяване на Каравелово".

Снимка: Редакторски екип

През 2006 година училището в селото е било закрито, казва кметът Славка Червенкова. Ако това се случи и с детската градина, селото ще остане без хора.

„В най-кратък срок да получим помощ от общината, да бъде премахната тази настилка за да можем да получим конструктивното становище на строителния инженер и да започне ремонтна дейност по сградата, а децата ни да се завърнат тук, където им е мястото“, категорична е тя.

Хората в Каравелово вярват, че има шанс сградата на детската градина да бъде спасена.