17-годишен младеж загина в събота след полунощ след опит да си направи селфи от строеж в Приморско. Момчето е паднало от 20 метра височина – в шахтата на асансьора.

Било е част от група от шестима, които си наели квартира в морското градче за седмична лятна ваканция.

Към 1 през нощта, след дискотека, двама от тях решили да си направят снимки на покрива на изоставения строеж.

„Единият от младежите се подхлъзнал и пропада в асансьорна шахта, като се опитал да се задържи за арматурно желязо. Същото се е скъсало и не е могло да издържи тежестта му”, обясни за bTV говорителят на ОД на МВР – Бургас Цветелина Рандева.

Строителството на хотелския комплекс е започнало през 2004 г. и е спряно няколко години след това, без да е довършено. Сега е собственост на банка. Според общината опасната сграда е оградена достатъчно.

„От едната страна е своеобразна джунгла, изобщо достигането до нея е трудно, освен ако някой не реши наистина да го направи”, каза по телефона директорът на дирекция „Устройство на територията” към община Приморско Петко Гечев.

Според местни хора обаче сградата не само че не е обезопасена, но и достъпът до нея е безпроблемен. Строежът изкушавал по-екстремните туристи, дори се рекламирал като място за селфита.

„Виждам често такива неща. Виждал съм примерно на "Фото-ваканция" (традиционен фотографски фестивал - б.р.) горе се качват и правят невероятни фотоси. Дори се събличат горе мацки и ги снимат. Явно има притегателна способност този строеж за селфита”, разказа хотелиерът Румен Йоцов.

Според психолога Ваня Чечева до подобни инциденти се стига заради желанието на тинейджърите да се докажат пред своите връстници – явление, което се подсилва от социалните мрежи. Тя съветва родителите да говорят с децата си и да им обясняват какви биха били последствията от подобни постъпки.

Вижте цялата история във видеото.