Пореден опит за екстремно селфи погуби млад живот. 17-годишно момче загина, падайки от строеж в Приморско. Младежът е полетял от над 20 метра височина.

Инцидентът е станал през нощта, когато тийнейджъри се връщали от дискотека, качили се на изоставен строеж и решили да се снимат.

Недостроеният хотел е на метри от плажа и оттам се разкрива панорамна гледка над целия залив. Местни хора разказват, че въпреки че има ограда, която да ограничава достъпа, сградата е атрактивна за снимки и селфита.

Снощи е привлякла и две момчета, които се качили до шестия етаж. Едното било любител на екстремните спортове. Решило да си направи селфи и в самата асансьорна шахта, но се подхлъзнало и паднало в нея. Мястото е изключително опасно – освен, че е високо, няма никаква преграда.   

Шестима младежи от София наели квартира в Приморско за седмична лятна ваканция. Към 1 часа снощи, след дискотека, двама от тях решили да си направят снимки на покрива на изоставения строеж.

"Единият от младежите се подхлъзнал и пропаднал в асансьорна шахта, като се опитал да се задържи за арматурно желязо, същото се е скъсало и не е могло да издържи тежестта му", обясни Цветелина Рандева, говорител, ОД на МВР-Бургас.

Строителството на хотелския комплекс е започнало през 2004 г. и е спряно няколко години след това, без да е довършено. Сега е собственост на банка. Според общината е ограден достатъчно. 

"От едната страна е и своеобразна джунгла, изобщо достигането до нея е трудно, освен ако някой не реши наистина да го направи", заяви Петко Гечев, директор на "Устройство на територията" в община Приморско.

Строежът изкушава по-екстремните туристи, дори се рекламира като място за селфита.

"Там наистина е много хубава рампа за скачане, тоест нормално е децата да ги привлича", сподели туристката Елена Попова.

"Виждам често такива неща. Виждал съм, примерно, на фотоваканцията горе се качват и правят невероятни фотоси. Дори се събличат горе мацки и ги снимат. Явно има притегателна способност, този строеж, за селфита", коментира хотелиерът Румен Йоцов.

Местните настояват сградата да бъде довършена или с постоянна охрана.

Това не е единственият опасен и недовършен строеж на морето. От бранша споделят, че е практика бизнесмени да изграждат хотели до груб строеж и да им търсят купувачи.