„Това, което е казало МВР, това е ясно и за нас на този етап. Очакваме следващите ходове на прокуратурата, за да разберем повече“, каза за ареста на Бойко Борисов и други представители на ГЕРБ депутатът Ивайло Мирчев от „Демократична България“.  

По-важният въпрос за него е дали са събрани достатъчно доказателства срещу арестуваните и как ще реагира прокуратурата, защото по думите му тя от години разпъва чадър върху бившите управляващи.

„Изпитвам съмнения, че българската прокуратура може да бъде адекватна и специално главният прокурор Иван Гешев. Трябва да видим дали МВР си е свършило работата в случая“, каза Мирчев.

„Живеем в правова държава, не разбирам реакцията на депутатите от ГЕРБ снощи пред къщата на Борисов – малко се държаха като фамилия на мафиотски бос“, смята още той.

„Европейската прокуратура показа, че не може да работи с българската“, добави Мирчев. 

„Нищо не може да бутне опозицията. Страхуват се, защото, ако техният главатар бъде осъден, каква ще бъде тяхната съдба. Ще бъда изненадан, ако прокуратурата го задържи за постоянно“, коментира и съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов за ареста на Борисов.