Успокоява се обстановката в Разград след обилните снеговалежи, които блокираха пътищата в областта.

„Щабът ще се събере днес, за да решим дали ще остане в сила бедственото положение. Всички пътища са отворени“, обясни пред bTV Владимир Димитров, областен управител на Разград.

26 населени места в областта все още нямат електричество.

„Надявам се до обяд енергоразпределителното дружество да ремонтира всички аварии и да подаде ток, за да тръгнат и помпите. Има села без водоснабдяване“, посочи Димитров.

Трудно беше. Първо отворихме пътя за Търговище, но се натовари. Товарен автомобил закъса. Създаде се колона от над 60 коли. Наложи се с бронетранспортьор да евакуираме хора. Следобед вчера беше разчистено всичко. Имаше по селата 34 граждани, които имаха нужда от хемодиализа, успяхме да ги превозим до болницата“, добави областният управител.

„35 снегорина работиха интензивно на снегопочистващата фирма. Искам да благодаря на земеделците, които помогнаха със своя техника. Имаше много паднали дървета. Трябваше пожарната да ги разчисти, след това да минат снегорини. Всички деца вече са на училище. Общинската пътна мрежа е отворена“, каза още Владимир Димитров.

Всичко за ситуацията в страната след обилните снеговалежи и силни ветрове следете в нашия онлайн репортаж: