„Тези двама души (братя Галеви-б.р.) работеха много активно срещу борбата с наркотрафика и с наши партньорски стратегически служби. Услужливо изпускаме това как двамата са излезли от България. Мисля, че е съвършено ясно, че 2012 г. председателят на комитета по изпращане на тези двама души в чужбина е тогавашният министър-председател Борисов“, заяви в предаването „Тази сутрин“ Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи.

Той коментира и срещата като вътрешен министър с братя Галеви (Пламен Галев и Ангел Христов - б.р.) през 2010 г. „Срещата е правена на доклад на служител на НСО за оперативно внедряване. Съветвали сме се с колегите и сме преценили да отида на срещата заедно със служителя. Срещата трябваше да бъде в условията на специални разузнавателни средства, за да бъде записано всичко, което се говори там. Човекът, който провали специалните разузнавателни средства го уволних. Ваньо Танев уволних“, добави Петков.

Той подчерта, че „не съм самодеец и тази среща не съм я правил на своя глава“.

Петков подчерта, че сме в навечерието на годишнина, „откакто ни посети един самолет със статут на хвърчило мой набор“. „Кой дойде с него? Аз питах дали не е някой от постоянно разширяващата се диаспора в Дубай, дали не е Брендо (Евелин Банев-б.р.), който търсим ние, Италия, Румъния, но Зеленски му даде украински паспорт и го направи недосегаем за ЕС. Тук председател на комитета по посрещането е Кирил Петков. Някой ще каже ли какво дойде с този самолет? Днес председателят на комитета по изпращане и по посрещане правят коалиция“, каза Петков.

По думите му ние институционално не се интересуваме тези хора къде са.

„Днес някой ще излезе ли да каже, че братя Галеви не са си дошли със самолета“, добави той.