Пламен Миланов, ключов свидетел по делото „Галеви”, е открит мъртъв в офиса си в центъра на Дупница. Открита мъртва е и жена на 30 години, негова служителка.

И двамата са били обявени за издирване. Телата им са открити на петия етаж в сграда в центъра на града. Там Миланов е държал няколко офиса и е имал апартамент.

Причината за смъртта все още не е ясна, но версиите са много. Една от тях е убийство, но е възможно да става въпрос за нещастен случай.

Телата са откарани за аутопсия в София.

Миланов беше ключов свидетел срещу братя Галеви, които бяха осъдени на 7 и 5 години затвор. Преди години той заведе дело срещу бившите барети, като ги обвини в рекет. Те искали от него т.нар. "такса спокойствие", за да може да работи.

Миланов е бил собственик на таксиметрова компания, като в последните години бизнесът му станал разностранен. Той бил представител на телекомуникационна компания, в която е работела и мъртвата служителка.

Братя Галеви бяха обявени за издирване от 8 май 2012 г. Двамата избягаха, когато трябваше да влязат в затворническото общежитие в село Самораново, за да изтърпят 5-годишна присъда за създаване на организирана престъпна група.