Получих обаждане да внимавам какво говоря по телевизиите, след като казах, че е предложен два пъти подкуп на директора на БАБХ.

Това заяви зам.-председателят на Комисията по земеделието в НС Росен Костурков след разкрита схема за подкупи на „Капитан Андреево“.

Скандалът около случая с частния контрол на пункт "Капитан Андреево" избухна, след като bTV в свое разследване разказа за бизнеса на лабораторията за пестициди там и разкри, че българските служби са сезирани за отказан подкуп във връзка с проблемите на границата. Конфликтът между държавата и фирмата с лабораторията стигна до изслушвания в парламента, а депутати свързаха бизнеса там с криминалната фигура с прякор Таки. 

Росен Костурков разказа, че освен него, директорът на Агенцията по храните Христо Даскалов, заместник-земеделският министър Иван Христанов - също и двама депутати са получили заплахи. 

Зам-председателят на комисията по земеделие в НС обясни, че негов колега е получил и директна заплаха за живота си.

„Човек отива при него и му казва: Внимавайте, изчезват хора, знаеш как умират от инфаркт и никой не ги никой не ги разследва“, обясни той.

Самият Костурков обясни, че след предупреждението, отправено по телефона към него, пък съпругата му в Пловдив забелязала, че всеки ден дрон за 15 минути остава пред къщата им. 

"На 24 май получих обаждане от скрит номер от човек, които се представи за мой приятел, но аз не можах да усетя какво гласеше. Той ми каза: Да внимаваш какво говориш по телевизиите, даваш ли си сметка, че другата седмица няма да има къде да живееш", обясни Костурков. 

Какво още разказа той - гледайте във видеото.