Преди четири дни гост на тази сутрин беше служебният министър на спорта Весела Лечева. След участието ѝ бившият спортен министър Радостин Василев поиска право на отговор.

Защо в последния ден е сключил договор за софтуер на дружеството „Националната спортна база“?

„Договор не съм сключвал аз, а ръководството на „Националната спортна база“. Това не е бил последният им ден, те управляваха дружеството още един месец, след като аз не съм бил министър. Така че в едно изречение опровергавам две лъжи на Весела Лечева“, каза Радостин Василев в „Тази сутрин“.

По думите му процедурата е била законна, директно договаряна, а дружеството не е възложител на обществени поръчки от 2016 г.

„Четирима участници са участвали в процедурата, а първоначалната цена е свалена с 40% от бившето ръководство на „Националната спортна база“, обясни Василев.

По думите му този софтуерен продукт е едно от най-големите достойнства на дружеството.

„Поздравявам ръководството, това беше част от коалиционното споразумение и беше единственият начин да осветлим какво се е случвало в дружествата „Сердика спортни имоти“, „Академика“ и „Националната спортна база“ през последните 12 години“, каза още Радостин Василев.

Той заяви, че там се е случвал „тотален грабеж“, който е покровителстван от бившия директор на тези дружества Пламен Манолов.

„В момента бившите му служители ги управляват, възстановени пряко от Весела Лечева. Те не искат да се изсветлява процедурата“, каза още Радостин Василев.

„Весела Лечева в момента възстановява предишното управление на „Националната спортна база“, което е управлявало 12 години в лицето на Светослав Русинов, който е дългогодишен юрист консулт на базата, който ние освободихме заради неговата „експертност“, поясни още бившият спортен министър.