Стоян Дойчев изпълнява ролята на Радо в сериала "Татковци", който след развода си с властната Дана, се опитва да свикне с живота си с новата изгора – фризьорката Джени. От нея му се ражда син. В реалния живот актьорът очаква да стане татко за първи път през декември. 

"Надявам се всичко да е наред. Очакваме близнаци - момче и момиче. Аз работя в сериала и оттам взимам информация какво е да си татко", сподели той в "Тази сутрин".

Голямо предизвикателство за него се оказва сцената, в която трябва да поеме в ръцете си 4-месечно бебе.

"Беше крайно емоционален момент, когато хванах това малко бебе", разказва Стоян.

Той е завършил куклен театър и смята да използва уменията си, когато самият той стане татко.

"Не знам дали съм готов за това, много се притеснявам", призна актьорът.

"Подготовката за сериала беше трудна, защото се наложи да съм в този вид (с брада и по-дълга коса). Играл съм роли на революционер, затворник, но такъв вид никога не съм имал", казва още Стоян Дойчев.

Той изпълнява ролята на революционера Асенчо от "Възвишение", както и затворник в "Заедно без теб". Предстои да излезе и още един филм с негово участие - "В сърцето на машината".

"Част от актьорския състав на "Татковци" се събра с режисьорите и гледахме една серия. После се забавлявахме, обсъждахме. Атмосферата е много добра и това е важно за протичането на приятни снимки. Сцените се случват леко и приятно, когато има добра комуникация и извън снимачната площадка", споделя актьорът.

За сериалът "Татковци" казва, че е "лек и приятен", но въпреки това поставя и някои важни въпроси.