Двама души бяха арестувани във Варна при полицейската акция сутринта по премахване на палатките пред сградата на общината.

Те вече са освободени. Единият от тях - Павел Спасов, заяви в ефира на bTV: “Г-н Борисов, живите факли ли чакате, за да подадете оставка, защото, ако това чакате, скоро и това ще се случи”.

Именно в морския град през 2013 г. се самозапали и по-късно почина от раните си активистът Пламен Горанов. Той беше активен участник в протестите срещу първото правителство на Бойко Борисов и ГЕРБ.

Спасов изтъкна, че управляващите продължават да правят “безобразия”.

Протестиращите нямат намерение да си тръгнат от мястото пред общината. Другите протестиращи обясниха, че при акцията не е използвано насилие срещу тях.

Палатковият лагер остава край общината, категорични са недоволстващите.

Началникът на “Охранителна полиция” комисар Илиян Илиев обясни, че след направен анализ е взето решението за полицейската акция за възстановяване на обществения ред.

По думите му служителите на МВР са разпоредили премахването на палатките, за да се възобнови свободното преминаване. Той коментира, че протестиращите са разбрали и са се преместили на мястото, на което са обявили, че ще протестират на 15 юли.

Комисар Илиев изтъкна, че полицията няма против протеста, а против мястото, на което се е възпрепятствало движението.

В знак на протест хората ще поставят камъни пред сградата на общината.