Прокуратурата започна разследване по случая, при който дете получи тежки изгаряния, след като пропадна в дупка с гореща вода във Велинград. От тръбата е извирала вода с температура 90 градуса.

Вчера момиченцето беше настанено в болница с тежки изгаряния, претърпяло е операция. Инцидентът е станал до извор „Мезинка”. Момичето е пропаднало, докато се е разхождало с приятели.

Снимка: btvnovinite.bg

Очевидец на инцидента посочи, че явно почвата е пропаднала и детето се е озовало в капан. „Краченцето му пропадна на дълбочина 60-70 см – уплах, болки, доста плачеше и беше много изплашено. Предполагам, че другарчетата са му помогнали да си извади крака от дупката”, каза Николай Димитров.

Веднага след инцидента мястото е било обезопасено, а дупката е затрупана с дървени пелети, обясни кметът на Велинград Костадин Коев.

Снимка: btvnovinite.bg

По думите му никой от жителите в района не е подал сигнал за авария и изтичане не вода. Той отрече твърденията, че е имало изкоп около извора, както и че капаците на бетонните шахти са липсвали. Кметът заяви, че е назначена проверка по случая, а резултати се очакват до два дни. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Тук има тръби на хотели, частни обекти, обществените чешми, училището, читалището и църквата. Оградата в момента е временна, за да предотвратим следващи инциденти – ще направим по-солидно заграждение”, посочи Коев и допълни, че Община Велинград ще отпусне пари за лечението на детето.