12-годишно момиче е с тежки изгаряния, след като падна в изкоп с вряла вода.

Инцидентът e станал във Велинград. Според разказа на родителите момиченцето е пропаднало в необезопасена дупка.

До преди два дни не е имало ограждения, а дупката не е била видима, покрита с пръст, на метри от пътеката, която води към извора. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Дъщеря ми, с още  6-7 деца. Излизат да се разходят. И спират - то е като паркче. Отгоре трева, нищо не се вижда, обаче отдолу - спукана тръба. Някаква авария. Водата е, мисля - 84 градуса. Изгарянето е лошо", каза Иван Захов, баща на пострадалото дете. 

Свидетел на инцидента разказа, че е видял как крака на детето пропада в дупката.

„В един момент пропада левият крак, до тук някъде, 60-70 см, уплах, болки, доста плачеше, под глезена, задната част на ахилеса - доста беше кожата посъбрана”, разказа Николай Димитров,свидетел,оказал първи помощ.

На мястото е преминавала тръба, по която тече вода с висока температура. По думите на бащата на детето тя е била близо 90 градуса.

"Има виновен, защото ако не беше моето дете, щеше да е друго", заяви той.

Снимка: btvnovinite.bg

12-годишното дете е транспортирано в "Пирогов" с изгаряния по крака. Оттам обясниха за bTV, че пряка опасност за живота му няма. Преминало е през оперативно лечение и в момента се нуждае от наблюдение.

"Видима индикация за авария не е имало. Това, което разбрах впоследствие е, че не е имало външно изтичане на вода. Аварията е била подпочвена и невидима", коментира кметът на Велинград Костадин Коев.

След инцидента дупката бе покрита с дървени палети, а мястото - оградено.

Снимка: btvnovinite.bg

Районна прокуратура във Велинград е възложила проверка, за да се изяснят причините за инцидента.