Очаква ни хладна и дъждовна седмица. Това каза в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев. По думите му се очакват валежи от дъжд и сняг.

Уикендът обаче ще бъде топъл въпреки облаците. Ще бъде подходящо за разходки. Застудяването ще започне от понеделник, като в края на седмицата вече ще има плътна снежна покривка. В София максималните температури няма да надвишават 10 градуса. 

Снимка: btvnovinite.bg

„На изток се очаква дъжд, а на запад – сняг. До края на март месец ще има перфектни условия за ски, а ако пролетта бъде малко по-хладна, дори за Великден ще може да се направи едно спускане“, посочи проф. Рачев. 

Снимка: btvnovinite.bg

Той обясни, че язовирите са пълни и проблеми с водата не се очакват. 

Относно новата хитова дестинация сред българските туристи – Занзибар, проф. Рачев коментира, че около 4500 нашенци са посетили острова от началото на сезона. По думите му Египет, Тунис и Мароко също са сред предпочитаните места за почивки от българи.

Снимка: btvnovinite.bg

 

„За Занзибар мога да кажа, че хората отиват с отрицателен PCR тест и се връщат с отрицателен. Досега няма индикация някой да се е прибрал заразен“, обясни проф. Рачев.

Той допълни, че трябва да се поучим от Гърция относно мерките за туристите.