С предложения проект на Конституция ГЕРБ се опитва да печели време. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ проф. Радослав Гайдарски от БСП, който беше депутата в VII Велико народно събрание.

„Това е начин да се забави оставката на правителството. Виждате, че те предложиха много начини, не само промени в конституцията. Много от стачкуващите в момента са поддръжници на идеята за нов основен закон. Затова ползват този момент. Смятаха, че ще намерят поддръжници сред протестиращите. Мисля, че точно тук сгрешиха – хората разбраха, че това е едно квазиискане“, коментира проф. Гайдарски.

По думите му основните поддръжници на Бойко Борисов в момента са неговите коалиционни партньори – ВМРО и НФСБ, защото им е ясно, че няма да припарят до Народното събрание.

Според проф. Гайдарски е абсолютно невъзможно управляващите да съберат необходимите гласове за свикването на Велико народно събрание.

На въпроса дали е възможно разцепление в БСП при гласуването на проектоконституцията и свикването на Велико народно събрание той отговори: „Гладна кокошка просо сънува“ 

Той коментира оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов с думите: „Много трудно човек може да разбере какво става. Навсякъде се говори, че след като Данаил Кирилов е станал министър, значи всеки може – нивото е паднало толкова ниско“.

Професорът отново похвали лидерът на БСП и кандидат за нов мандат начело на партията Корнелия Нинова и обяви, че я подкрепя.

Вижте цялото интервю във видеото!