Доброволци с дарени средства преобразиха напълно чревното отделение на Инфекциозна клиника към университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив.

Отделението е построено в средата на миналия век и след това не е бил правен основен ремонт.

Снимка: btvnovinite.bg

Ремонтът с името проект „За доброто“ започна в края на 2019 г., но заради пандемията се е наложило да спре. Преди около два месеца доброволците се връщат и довършват започнатото.

„Боядисахме, шпакловахме, където се налага, изцяло сменена дограма, изцяло сменени врати на всички помещения, не само на болничните и на тези за персонала. Боядисано е, изрисувано е“, коментира инициаторът на проекта Свилена Георгиева.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради прекъсването, наложено от пандемията, ремонтът е бил подновен при нови цени, но въпреки това доброволците са се справили.

„Това е нещо прекрасно и аз като началник клиника от името на целия персонал искам да изкажа своята благодарност и признателност към фондацията „За доброто“ на тези смели жени, които проявиха силата и волята въпреки двугодишно прекъсване по време на COVID пандемията да продължат работата си с любов и желание, за което наистина много им благодаря, защото когато човек е в състояние на болест му остава надеждата и вярата. Вярата в персонала и грижите, и когато това се случва в комфортни условия, всичко става много по-леко. Точно такива комфортни условия не създадоха“, каза д-р Олиана Бойникова.

Ремонтирани са 22 стаи. Отделението започва да приема пациенти от края на седмицата. През него годишно минават около 2000 души, повечето от които деца.