Продължава разследването срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов. Разследващите полицаи са намерили при обиските молбите за напускане, които служители на общината са били принудени да напишат собственоръчно под натиск от страна на кмета. Това съобщиха от полицията в Пазарджик. До момента няма повдигнато обвинение, а Стойно Чачов не е коментирал.

Икономическа полиция влезе в община Стрелча вчера. Кметът на града се проверява за злоупотреба с власт. Според подаден сигнал Стойно Чачов е оказал психологическо въздействие на своите служители, като ги е карал да подписват документи.

Почти 10 часа продължи вчера проверката на служители на икономическа полиция, които извършваха претърсване и изземване на документи.

През това време работата на администрацията бе блокирана.

От прокуратурата в София съобщиха,че срещу кмета на Стрелча Стойно Чачов има сигнал за злоупотреба с власт. Той е подаден от уволнения преди дни главен инженер. Той съобщил, че кметът преди три години събрал служителите и ги накарал да подпишат молби за напускане без дата.

Деловодителката на общината е потвърдила, че е приела такива документи от 17 служители от всички звена. Разпитаните служители също потвърдили.

Хората от града бяха изненадани от акцията.

Според общински съветници, които отказаха да застанат пред камера, кметът  е проверяван  и заради злоупотреби в размер на стотици хиляди левове за ремонта на улиците в града. Общинските съветници  вече са разпитани от икономическа полиция.

За една от улиците в Стреча, която е с павета, по документи е записано, че е асфалтирана.

Това обаче очевидно не е направено. Пари обаче са усвоени.

Стойно Чачов не беше открит за коментар. Очаква се днес прокуратурата да реши дали ще му бъдат повдигнати обвинения. Ако това стане, го заплашва затвор до 6  години.

Кметът заяви, че ще говори пред медиите в петък в присъствието на лидера на АБВ Румен Петков, от чиято партия е издигната кандидатурата му.