МВР влезе в Община Стрелча. Акцията е под ръководството на Икономическата полиция. Кметът на града Стойно Чачов се проверява за злоупотреба с власт и дали е оказал психологическо въздействие на своите служители, като ги е карал да подписват документи.

Снимка: btvnovinite.bg

Полицейски служители претърсиха сградата на общината и иззеха документи рано сутринта. Вътре бяха допускани само служители.

От прокуратурата в София съобщиха, че сигналът срещу Стойно Чачов е подаден от уволнения преди дни главен инженер.Той съобщил,че кметът преди три години събрал служителите и ги накарал да подпиша молби за приемане и за напускане, като и двата документа били без дата.

„До момента документите не са открити, но всички разпитани служители потвърждават за наличието им – включително и деловодителката, която ги е приела. „Дори и без документи, касае се за престъпление, което може да се докаже въз основата на свидетелски показания”, подчерта говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Снимка: btvnovinite.bg

Жителите на Стрелча останаха лаконични по казуса. Стойно Чачов не беше открит за коментар. Не вдигаше и мобилния си телефон

Образувано е досъдебно производство, тепърва ще стане ясно дали ще има данни за повдигане на обвинение.