Молби за напускане без дата са били принудени да подпишат преди няколко години служители, работещи в Община Стрелча. Това се твърди в сигнал, подаден вчера в ОДМВР-Пазарджик и заради който днес на място започна проверка.

Пред журналисти говорителят на главния прокурор – Румяна Арнаудова, посочи, че подателят на сигнала също е бил принуден да подпише такъв документ.

От думите ѝ стана ясно, че според първоначалната информация в началото на 2016 г. кметът Стойно Чачов (АБВ) събрал служителите и им казал, че, ако не искат да бъдат дисциплинарно уволнени, трябва да подпишат молба за назначаване на работа и молба за напускане, и двете – без дата.

По думите на Арнаудова в сигнала се съдържат твърдения за принуда и злоупотреба с власт.

До момента документите не са открити, но всички разпитани служители потвърждават за наличието им – включително и деловодителката, която ги е приела.

„Дори и без документи, касае се за престъпление, което може да се докаже въз основата на свидетелски показания”, подчерта прокурор Арнаудова.

Утре ще стане ясно дали Чачов ще бъде обвинен и ще му бъде наложена мярка за неотклонение. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 6 г. лишаване от свобода.

Според източници на bTV кметът е проверяван и заради усвоени близо 400 000 лева за ремонта на няколко улици в града.