Предстои още една операция на 18-годишния младеж, пострадал при нападение на пияни криминално проявени в Стамболийски. Това съобщи майката на момчето Ненка Момина в „Тази сутрин“.

Младежът беше нападнат в сряда пред денонощен магазин след пререкание с двама мъже. При нападението той е бил намушкан в ръката и впоследствие е откаран в болница, където се наложила спешна операция.

Снимка: btvnovinite.bg

„Има 7 разрязани сухожилия, наранена аорта и прекъснат нерв. При операцията са възстановени сухожилията, ще последва рехабилитация, но ще има още една операция за възстановяване на нерва“, обясни Ненка Момина.

По думите на бащата на пострадалото момче Пламен Момин до нападението се е стигнало след опит на сина му да защити хора от саморазправа на двамата криминално проявени. Час и половина по-късно мъжете намират сина му и влизат в пререкание, като употребили нецензурни думи, а впоследствие се стига и до физическа агресия. Синът му не е познавал нападателите си.

Те са двама братя от ромската махала на града и са известни на полицията. Органите на реда са реагирали светкавично след сигнала за нападението и са задържали агресорите.

Снимка: btvnovinite.bg

„Изплашен е синът ни. Тази травма остава за цял живот. Аз се притеснявам дали ще може да се възстанови напълно ръката му“, каза Пламен Момин.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!