Пореден случай на агресия между деца - инцидентът е от 27 февруари на метри от Професионалната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора.

Причина за неприятния случай е момче.

Снимка: btvnovinite.bg

На кадри се вижда група от няколко момичета, като между две от тях започва конфликт.

Едното момиче е съборено от другото на земята, а след това е скубано, удряно и ритано. Останалите от групата се опитват да ги разтърват, но момичето продължава да рита другото, което лежи на земята. 

Снимка: btvnovinite.bg

Директорът на гимназията Камен Ябълкаров обясни, че едното от момичетата е пуснало снимка на момче в „Инстаграм“.

След това учениците се събрали да обсъдят снимката. От разговори преминават към физическа саморазправа. Агресията се случва близо до двора на училището, където няма видеонаблюдение.

След намеса на охраната момичетата били разтървани.

Ябълкаров допълни, че след това се връщат в класните стаи, а на следващия ден момичето се извинило. Директорът разбира за случая от клип, който родители показват.

Директорът заяви, че продължава работата с учениците. Ще бъде проведена среща между родители, ученици, училищния психолог и Комисията за противообществени прояви.

Снимка: btvnovinite.bg

Бащата на удряното момиче Иван Стоянов сподели, че дъщеря му е травмирана, объркана и не се чувства добре.

Родителите на нападателката отказаха да застанат пред камера.

И с двете момичета работи психолог

Снимка: btvnovinite.bg

Началникът на регионалния инспекторат Татяна Димитрова коментира, че в рамките на педагогическия съвет ще бъде преценено какви ще са санкциите за всички участници.

Според нея човекът, направил клипа, също има вина.