Фрапиращ случай на агресия сред деца в Кубрат беше разпространен в социалните мрежи. 

Във видеото се вижда как малолетно момче нанася побой на 17-годишно момиче със специални образователни потребности. Друго момче е заснело нападението с мобилния си телефон. Случката е от неделя и е станала в Градската градина на Кубрат.

Момчето, което нанася побой е от средното училище „Христо Ботев“ в града (момчето, което снима е от друго училище – основното „Христо Смирненски“).

Директорката на СУ „Христо Ботев“ Росица Христова изрази възмущение от публикуването на клипа, без да бъдат уведомени институциите. „Да, има проблем, но разрешаването на проблемите не става чрез публикуване на видео материали и снимки на насилие сред деца, а става чрез съвместното действия на всички институции. Това, което са си позволили да направят наши съграждани, като публикува материала в интернет, без да уведомят институции, според мен ще предизвика допълнителна вълна от насилие“, коментира директорката.

Тя уточни, че момчето от нейното училище расте в социално слабо и не особено стабилно семейство и с него работят училищни психолози от години.

Момичето от клипа е добре физически, но психически не е много добре, особено след публикуването на видеото, казаха педагозите от центъра, в който то се обучава. Добринка Добрева, директор на центъра, в който то се обучава. С детето работи психолог.

Вижте повече във видеото!