Жена от Пловдив публикува снимки на коте, простреляно със стрела. Според това се е случило до детска градина.

Публикацията ѝ в социалните мрежи развълнува много хора.

Костадинка Илиева се грижи с любов за няколко улични котки в пловдивския район „Тракия”. От два месеца жената се е преместила да живее в друга част на града, но редовно идва да храни любимците си, след което почиства и си тръгва.

„Грижа се за тях от около 2 години. Както видяхте, повечето от тях са с рязано уше. Което значи, че са кастрирани.  Храня ги. Гледам ги. Обичам си ги”, казва Костадинка.

Преди дни едно от котетата е простреляно с метална стрела в окото. Инцидентът се случва на метри от детска градина.

„Как може да го направиш с живо същество и в близост до детската градина? Детската градина е на 5 метра. Всичките деца се бяха залепили на оградата и виждаха това нещо. Което за мен не е нормално”, твърди жената.

„Предполагам, че е стрела от арбалет, защото е къса. От лъковете стрелите са доста по-дълги. Това е оръжие, което има доста сериозен потенциал. С доста сериозна сила се изстрелва стрелата – и това е опасно и за хора, и за животни. Не е играчка в никакъв случай”, коментира ветеринарният лекар д-р Янко Тодоров.

Костадинка полага огромни усилия, за да спаси простреляното коте. Сивка е оперирана във ветеринарна клиника.

Хирургическата интервенция не е по финансовите възможности на Костадинка и тя моли за помощ приятели в социалните мрежи. Ветеринарната клиника се отказва от хонорара за операцията, но трябва да бъдат заплатени консумативите и рентгена.

Опасната стрелба с арбалет в гъсто населен район на града не бива да остава без последствия, категорична е Костадинка Илиева. Тя е решена да подаде жалба в полицията за установяване на човека, произвел изстрела.