Нов тип риалити поредица ще направи своя дебют в ефира на bTV на 17 октомври от 22:30 ч. Всеки четвъртък и петък „Помощ 112“ ще представя на телевизионната аудитория истории на хора, изпаднали в беда и получили помощ след подаване на сигнал на единния телефонен номер за страната. 

В най-новата развлекателна продукция в ефира на bTV са залегнали истории с криминален характер от най-широк диапазон. Опити за измами, отвличания, грабежи, преследвания на наркопласьори и други индивидуални криминални случаи, които ежедневно се случват на улицата, но остават невидими за очите на обикновените граждани.

Историите в сериала проследяват с „една свидетелска камера” сигналите, които гражданите подават на телефон за спешни случаи  112, разкри продуцентът на риалитито Красимир Ванков в студиото на „Тази сутрин”.

Снимка: btvnovinite.bg

Случаите ще са от най-различно естество. Това е ежедневието на полицейския патрул, сподели Ванков.

Всеки отделен случай в поредицата е базиран на реална или близка до българската действителност случка. Историите са представени през погледа на екипите на полицията, пожарната или спешна помощ, от момента, в който те получат съответния сигнал. 

С помощта на т. нар. „свидетелска камера” зрителите стават съпричастни към случилото се едновременно със съответните екипи, проследяват тяхната работа по разрешаване на ситуацията и получават информация за това какво се е случило след ареста, потушаването на пожара или приемането на пострадалия в болницата.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен проследяването на разрешаването на случаите, зрителите ще имат възможност да разберат какви са наказанията, получили заловените нарушители и какво предвижда законът в подобни ситуации. Риалити предаването ще показва и актуалните статистики, свързани със сигналите до номер 112.

Поредицата стартира на 17 октомври и ще се зилъчва всеки четвъртък и петък от 22:30 ч. в ефира на bTV.