Нажежени са страстите във "Фермата - нов свят" тази седмица. Тази вечер от играта ще излезе поредният участник.

Как се справят фермерите със задачите си и дали вече си дават сметка в колко трудна игра са влезли – отговорите от Марин Петров, който е наставник на сиромасите и човек с труден житейски опит.

В предаването "Тази събота" той разказа за шамарите, които получава в живота, и уроците, които е научил след тях.

Два са шамарите в живота му, които няма да забрави никога. Единият е от баща му, а другият – това, че го взимат за клошар.

„Полицаи на улицата решиха, че съм клошар. Спряха ме и ме попитаха дали имам документи и къде да живея. До там се стигна заради грешно взети решения в семейния ни бизнес. Загубихме жилището си. В един момент бях изпаднал в дупка. Всички тези загуби обаче ме доведоха до тук”, разказа Марин Петров.

Казва, че в моментите, когато си долу, помага семейството.

„Общата сила ни накара да се оттласнем от дъното. Процесът е дълъг и продължи безкрайно много време. Успяхме обаче да се изправим. Съпругата ми го преживя по-мъжки, тя е страхотна”, допълни Марин.

Заради липса на финансови средства обаче се налага цялото семейство да се премести от София в ловешкото село Торос. Там започват да се занимават със земеделие.

Спасението се оказва растението Тученица – бурен, с който хората се борят.

"Всъщност то е едно много полезно растение – има пълен набор витамини, микроелементи. Когато прочетохме за неговите свойства, решихме да го превърнат в песто", разказа още Марин Петров.

Оказва се, че има търсене и така то се превръща в новия им семеен бизнес.

Относно участниците във „Фермата – нов свят”, той е на мнение, че трябва да си дадат сметка, че играта е отборна.