“Има шансове за кабинет с третия мандат, ако се стигне до осъзнаване на първата и втората политическа сила”, каза политологът Калоян Методиев в предаването “Тази сутрин”. 

“Каквото се случи с първия мандат, това ще се случи и с втория. Въпросът е, че сме свидетели на един театър между първата и втората политическа сила, които са в тежък конфликт”, каза политологът.

ГЕРБ и “Продължаваме промяната” намират общ език по много от темите, а по други се ритат, каза Методиев. 

Според него е много динамична ситуацията, а социологията показва копи-пейст на това, което е било лятото. “Това не означава, че нещата ще останат така. Всеки ден електоралните нагласи се сриват на места”, каза Методиев. 

Той бе категоричен, че ГЕРБ започва да прекалява с този съюз с Румен Радев, при който поставят на карта европейското бъдеще на България.  

"Държавата е дебалансирана. Служебното правителство прекалява с власт и води страната все повече към проблеми в социалната сфера, икономиката, политиката. Няма друга страна в Европа, която да има служебни кабинети като институция в конституциите си. В момента до такава степен се разтягат сроковете, че вече на всички е ясно, че основната цел на президента е да управлява максимално дълго със служебни кабинети, да акумулира все повече власт за собствената си кохорта, а държавата да съществува в някакво състояние на полуразпад", каза Методиев. 

Повече за политическата прогноза на Калоян Методиев - гледайте във видеото.