Вече втора седмица продължава скандала около апартаментите на властта и строителството на небостъргача „Златен век” в столичния кв. „Лозенец”. Вчера премиерът Бойко Борисов нареди да спре строежът на сградата.

Президентът Румен Радев оттегли доверието си към шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев заради скандала с евтините апартаменти.

Според социолога Андрей Райчев строежът е спрян от „пропагандно съображение” и това е безобразия, което може да фалира строителя. Той признава обаче, че в тази ситуация Борисов е взел единствената възможна политическа поза.

„Тази сграда, скандалът около нея и предходните неща, свързани с тези имотни разпри, са перфектен пример за страшния цивилизационен сблъсък, който имаме в България. До голяма степен нашето общество е клиентелно и корупционно по модела, по който се уреждат вътре човешките взаимоотношения, от друга страна, ние претендираме да бъдем част от една западноевропейска демократична цивилизация, където нещата се уреждат спрямо закони и норми“, смята политологът доц. Стойчо Стойчев.

Вижте повече във видеото!