Битката за живот загуби още една родилка у нас. Тя е издъхна в болница в Бургас, след като е била интубирана и под изкуствена кома заради усложненията от коронавируса. 

36-годишната художничка Лора Янева е била бременна в шестия месец. За недоносеното дете се грижат неонатолози. Приятели на жената споделят, че тя е била върната от болницата заради липса на места и приета дни по-късно. 

Снимка: btvnovinite.bg

От държавната болница отричат. Разпредена е проверка по случая, която трябва да установи има ли извършено нарушение. 

Колегите и приятелите ѝ я описват като лъчезарна и позитивна личност. Тя е участвала в редица благотворителни инициативи, любим арт терапевт за деца и младежи с увреждания. 

Последните ѝ творби могат да се видят в бургаски парк, където Лора е оцветила пейките, приличащи на лодки. Зам.-кметът по културата в Бургас Диана Саватева разказа, че художничката се е включила като доброволец още при първата вълна на коронавируса у нас.   

Снимка: btvnovinite.bg

„Изключително позитивна, със свежо въображение, човек с голямо сърце. Спомням си разговора ни преди година, когато разбрах, че тя иска да се включи в доброволчеството. Малко по-късно загуби първото си дете, но тя не се отказа и продължи да помага“, разказа Саватева.