Близки на пациент, починал в ямболската областна болница, търсят истината за смъртта му. Според тях от лечебното заведение не са ги информирали, че състоянието на 62-годишния мъж се влошава и досега не са се срещнали с тях. От болницата отказаха коментар.

62-годишният Димитър Димитров е хоспитализиран на 16 април. Според медицинските документи мъжът е приет в добро състояние за изследвания. Назначен е скенер, разказват близките му.

Снимка: btvnovinite.bg

„Скенерът, който му е правен в петък, не показва нищо“, каза Драгоя Драгоев, син на починалия.

Сестрата на мъжа Спаска Минева допълва, че е говорила с брат си – бил добре и даже споделил, че във вторник ще го изписват. На другата сутрин обаче Димитър не вдига телефона и сестра му отива в болницата. Отваря ѝ санитарка. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Казва: „Ами, те си лежат на леглото с другия господин и разговарят“. Викам: „Звъня му по телефона и не отговаря“, а те: „Не ви чуват, разговарят и не ви чуват“, посочи Спаска Минева.

Всъщност, по това време Димитър е в кома и издъхва след час. Лекуващият лекар д-р Николай Николов разказва, че състоянието на пациента рязко се влошило сутринта. При ставане от леглото вдигнал високо кръвно и получил мозъчен кръвоизлив, доказан със скенер. Д-р Николов отказа да говори пред екипа на bTV, но коментира, че операция в случая била невъзможна.

Снимка: btvnovinite.bg

Близките обаче твърдят, че около фаталния край остават много въпроси, а пред тях излязъл само стажант от отделението.

„Момчето, което излезе не можеше да даде никакъв адекватен отговор. Той каза, че го е намерил вече в това състояние. Той каза: „Да, можеше да му направим операция, но ние нямаме в отделението неврохирург“, заяви Ралица Драгоева, дъщеря на починалия.

Снимка: btvnovinite.bg

„Като отиде братовчедка ми са ѝ казали, че е починал още вчера. Аз като се обадих казаха, че е зазлял вечерта. Като отидох ми казаха, че сутринта е зазлял. За един ден в болницата и ми звънят, че е починал и толкова много версии. Когато  попитах д-р Василев защо не са се обадили да кажат, че баща ми се е влошил, той каза, че това е политика на болницата и началникът не позволява да дават информация на близките за състоянието на болните“, коментира Драгоя Драгоев, син на починалия.

Директорът на Областната болница д-р Димитър Рунков също отказа коментар. Близките на починалия ще се консултират с адвокат.