„Правим един обзор в тази ужасяваща седмица за българския театър”, заяви Петя Дикова в студиото на „Тази сутрин” минути след вестта за кончината на голямата българска актриса Стоянка Мутафова.

Зрителите ще могат да видят в bTV Репортерите тази седмица нейния филм, който проследява последната година на легендарния български актьор Стефан Данаилов, напуснал този свят на 27 ноември.

Лентата съдържа неизлъчвани досега кадри с Ламбо.

„Показваме най-близкия приятелски кръг и роднините на Стефан Данаилов, защото аз го обичам, публиката го обича и искаме да удължим този спомен. Затова ми се стори, че си струва да лиша моя син от грижите за него, за да почета Стефан Данаилов”, сподели Петя Дикова.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ще пазим Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова в спомените си. Искам само да се обърна към публиката: Не ги съдете , че продължават с патерица или количка, това е любов, там са щастливи”, каза Дикова.

Тя коментира и вестта за кончината на другата легенда на българското кино и театър – Стоянка Мутафова, и призова за подкрепа към нейната дъщеря Мария Грубешлиева – Муки.

Снимка: btvnovinite.bg

 Филмът на водещата и репортер на bTV Петя Дикова и операторa Евгени Генов „Последната година на Ламбо“ е своеобразен обзор на последната седмица и последните 12 месеца на любимия на поколения българи актьор. 

„Това е един различен разказ през погледа на всички, които бяха до него, като огледало на личния и професионалния му живот в последната емоционална и трудна година. Във филма говорят хора, които се отдадоха на тъгата си, но и не отказаха да споделят спомените си в името на публиката“, казва Петя Дикова. 

Кои са „Бандата на Ламбо” - онези, които са били неотлъчно до Мастера? Какви планове и проекти е имал за екипа си? И още – непоказвани до момента кадри от пълните салони по време на турнетата му в страната, както и трогателното първо влизане на Владимир Данаилов в гримьорната на неговия баща. Спомените на актьорът Ненчо Илчев, Аня Пенчева и още много други негови близки. Всичко това и много откровени разговори за добрината, човещината, прошката и любовта – в bTV Репортерите на 8 декември, от 19:30 ч., веднага след централната емисия на bTV Новините.

Вижте откъс от филма във видеото.