Бившият здравен министър Петър Москов създава консервативна десница. Той подкрепи вицепремиера Валери Симеонов и посочи, че за него консервативно-патриотичната десница е алтернатива и смислено политическо бъдеще на България.

„Харесвам хъса и енергията на Валери Симеонов. В него виждам енергия за промяна без да съм съгласен с голяма част от нещата, които иска да направи. В голяма част от членовете на мнозинството виждам желание да мине времето”, коментира той.

По думите му сегашното управление няма идеологически фундамент и реагира на момента, няма ясни цели за промени на публичните системи, изглежда хаотично и бива подмятано на ляво и на дясно.

Той е категоричен, че социализмът не може да е алтернатива на нищо. По думите му той носи само икономическа разруха и обществен упадък

Москов посочи, че оставките след трагедията в Своге са били една несправедлива нужда от промяна за отпушване на винтила.

По повод идеята за нова здравна застраховка той обясни, че е несериозно да се коментира без да има сериозна идея или разписан проект.

„Ако идеите са да се увеличава здравната вноска, това е дълбоко погрешно и значи абдикиране на държавата от здравеопазването и нахранване на лобитата. Ако си представите здравната система като съд с вода с много пробойни, едновременно мръсен, ръждясал и водата не става за пиене. Трябва да запушите пробойните и да смените водата и да боядисате съда, а не да сложите още една чешма да налива вода вътре”, уточни той.

По повод делото за ваксините Москов уточни, че няма такова дело. „В обвинителния акт няма капка съмнение, че са приложени качествени ваксини. Делото е затова правилно ли Министерският съвет е внесъл ДДС за тези ваксини”, коментира той.