Дъждовно време и мокри пътища очакват шофьорите този четвъртък. Ще има условия и за градушки.

От 9:30 до 17 ч. движението в тръбата за Кулата на тунел "Люлин" на автомагистрала "Струма" ще е в една лента. Заради профилактика на системата за видеонаблюдение на съоръжението - движението ще бъде ограничено само в едната лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост като спазват стриктно поставената сигнализация.

Движението от София към Перник по АМ "Струма" също е със знак удивителен поради полагане на телена скара за оптично трасе. Ограничена е активната лента като преминаването се осъществява в останалите две. Пътни знаци обозначават ремонтите, които се очаква да приключат до късния следобед.

Продължават ремонтите по магистрала "Тракия" в районите на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Движението към Бургас се осъществява през пътен възел "Чирпан", а в посока София през пътен възел "Стара Загора“.

По АМ "Хемус" движението в посока Варна при "Витиня" се осъществява с повишено внимание поради ремонт на виадукт в аварийната лента. Скоростта на движението се ограничава до 70 км/ч.