Пациент подари своя фотоизложба на медиците, които са се погрижили за него в „Пирогов“ след битов инцидент. Като жест на благодарност и надежда той заменя сивите болнични стени с красива снимки на пейзажи, кристални реки и вдъхновяващи гледки.

Красимир Стоичков изгаря краката си след битов инцидент и попада в Клиниката по изгаряния и пластична хирургия на „Пирогов“. Там го посреща екип от млади, мотивирани и всеотдайни лекари, в чиито ръце ще бъде през следващите 14 дни. Въпреки непрестанните грижи и доброто отношение, сивата болнична стая го кара да търси начин да се пренесе другаде. 

„Липсата на красиви неща покрай мен ме накара да отворя компютъра и да разглеждам снимки на неща, които съм правил. В болницата, през нощта, обработвайки и разглеждайки тези снимки, реших, че искам да ги с споделя с хората, които ще попаднат след мен на това място и с лекарите, които имат нужда от красива среда и добра емоция“, споделя Красимир.

Така се ражда идеята на пациента да подари своя фотоизложба на болницата. Медиците остават изключително очаровани от този жест.

„Бяхме много изненадани. Изобщо не сме очаквали такова изненада. Толкова приятна изненада. Благодарим от все сърце. Дано това да помогне на всички останали хора, да им носи уют, да не се чувстват като в болница“, споделя Симона Петрова, медицинска сестра в болницата.

Освен изложбата Красимир отправя и послание към всички медици.

„Пожелавам на всички лекари здраве и всеотдайност в тяхната работа. Това е тяхно признание и те са наистина всеотдайни към своите пациенти“, казва той.